Tips in de omgeving

Onze hoofdstad is de stad van honderd namen. Leeuwarden, Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt, Lintwarde: het is het ideale uitgangspunt voor onvergetelijke reis door Friesland. Met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, met een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa en bijzondere mensen die zich de pis niet lauw laten maken maar altijd in zijn voor een babbel en een biertje.

EEN EEUWENOUDE ADELLIJKE OASE

Vlakbij Leeuwarden, aan de rand van het pittoreske terpdorp Jelsum, ligt Dekema State, één van Frieslands oudste states.

Stoer, stug en eigenzinnig? Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum!

Dagje Ameland: Ameland is een prachtig Waddeneiland. Verwen uw zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze.

Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Bezichtig de vier gezellige dorpjes, elk dorp met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Bezoek de musea en duik in de interessante geschiedenis van Ameland. Door deel te nemen aan boottochten, excursies, of door te fietsen en wandelen ontdekt u het eiland!

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur.

Midden in de historische binnenstad vindt u Keramiekmuseum Princessehof.

Een stadswandeling in Leeuwarden is de leukste manier om de stad te ontdekken.

Op Pathé.nl vind je de nieuwste films en een actuele filmagenda.

Ga samen op ontdekkingstocht in AquaZoo.

Rondvaarten door de grachten en de singels van Leeuwarden.

De laatste jaren worden Wijns en Bartlehiem steeds meer ontdekt door de mooie fietsroutes langs de Dokkumer Ee. Gedurende de zomermaanden vaart in Wijns de “Wynser Oerset”. Dit is een pontje dat de fietsers en wandelaars aansluiting geeft op de paden aan de overkant van de Dokkumer Ee.

Wandelen of fietsen in het Nationaal Park de Alde Feanen.

Fietsroutes: de 8 van grou

Previous
Next